Wat doet een mamacoach?

Een mamacoach, dat heb ik toch niet nodig?

Niet zo zeuren! Een beetje vermoeidheid, stress, onzekerheid en weinig tijd meer voor mezelf hoort er allemaal bij. Toch?

Mama worden is een intensieve periode in je leven waarin veel veranderd. De zorg en verantwoordelijkheid voor jouw kind kunnen zorgen voor gevoelens van geluk maar ook voor onzekerheid, schuldgevoel, somberheid en angst. Daarnaast is het balanceren tussen alle rollen als mama, partner, werknemer, dochter en vriendin een flinke uitdaging. Ja, dat hoort erbij.

 Maar dat gevoelens van onzekerheid, schuldgevoel, somberheid en angst de gevoelens van geluk gaan overschaduwen, dat hoort er zeker niet bij. In deze intensieve periode kunnen onderliggende patronen en overtuigingen je behoorlijk in de weg zitten. Hierbij kan een mamacoach jou helpen.

Wat doet een mamacoach?

Een mamacoach helpt mama’s met jonge kinderen die geen psycholoog nodig hebben maar die voelen dat ze wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Waar je moeder, buurvrouw of vriendin adviezen geeft uit eigen ervaring luistert de mamacoach naar jouw verhaal. Wie ben jij? Wie is jouw gezin? Wat heb jij nodig? Wat werkt voor jou? Geen mama is hetzelfde. Geen gezin is hetzelfde.

 Met coaching werk je aan groei en persoonlijke ontwikkeling. Zodat je sterk en zelfverantwoordelijk in je schoenen staat, voor jezelf en voor je gezin. Een coachingstraject is heel persoonlijk. De duur en de invulling wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Met drie gesprekken kun je al veel bereiken. Voor veel mama’s zijn na zes gesprekken hun doelen bereikt en andere mama’s vinden het fijn om met regelmaat terug te blijven komen. Er is geen normaal. 

Hoe ziet een coachingstraject er dan uit?

Ook dat is weer persoonlijk, de werkwijze wordt aangepast aan jouw voorkeur. Waar de één graag in gesprek gaat wil een ander liever aan de slag met opdrachten en oefeningen. Maar in de basis kun je het volgende verwachten:

 

1.       Samen onderzoeken we jouw huidige situatie. We brengen in kaart waar jij tegenaan loopt en hoe jouw situatie er precies uitziet. Een mamacoach helpt jou om patronen en overtuigingen zichtbaar te maken.

2.       Samen stellen we doelen. Wat wil jij bereiken met de coaching? Hoe ziet dat eruit? Hoe voel jij je dan? Wat betekent dat voor jouw gezin?

3.       Vervolgens onderzoeken we nieuwe mogelijkheden. Wat zou jij anders kunnen doen zodat jouw situatie gaat verbeteren? Welk gedrag hoort daarbij? Welke gedachten passen daarbij?

4.      Vaak weet je heel goed wat je wilt en ook hoe dat moet. En toch lukt het niet. Je weet bijvoorbeeld best dat het goed is om ’s avonds op tijd naar bed te gaan omdat jouw kind je de volgende ochtend weer vroeg wakker maakt. En toch blijf je tot laat tv kijken en ben je de volgende dag moe en prikkelbaar. Herkenbaar? Een mamacoach helpt jou ontdekken wat er achter dit gedrag zit zodat het wel lukt om te veranderen.

5.       Vervolgens ga je echt in de actie om je doelen te bereiken! We ontdekken jouw eigen mogelijkheden en werken aan zelfvertrouwen. Soms kan het fijn zijn om nieuw gedrag eerst samen te oefenen. Je gaat thuis aan de slag om aan je doelen te werken.

6.      Je doet het helemaal zelf maar je staat er niet alleen voor! Tijdens het traject wordt je stap voor stap begeleid. En natuurlijk staan we stil bij al je successen. Totdat je doel is bereikt en je er klaar voor bent om zelf verder te gaan.

Wat levert het mij op?

Hieronder een paar voorbeelden:

-        Je voelt je weer bruisend en uitgerust.

-        Je hebt de regie over je eigen leven.

-        Je zorgt goed voor jezelf, doet de dingen waar jij energie van krijgt en die jou vrolijk maken.

-        Een fijne balans tussen werk, gezin en tijd voor jezelf.

-        Je kunt beter omgaan met tegenslag, stress, onzekerheid, perfectionisme, schuldgevoelens en piekeren.

-        Je kunt genieten van je gezin, samen avonturen beleven vanuit een warm en liefdevol thuis.

 

Na het coachingstraject is het nog niet voorbij! Het is net een sneeuwbal die steeds groter wordt naarmate hij verder rolt. Je zult merken dat jouw zelfontwikkeling steeds verder doorgroeit door alle kennis, zelfvertrouwen, en ervaringen die je hebt opgedaan. Hierdoor sta je sterk in je schoenen, klaar voor de uitdagingen van het moederschap. Klaar om te bruisen, voor jezelf en voor je gezin!

 

 

 

Zou mamacoaching wat voor jou kunnen zijn? Neem vrijblijvend contact met mij op via info@bruismamacoach.nl.

 

Herken jij iemand anders in deze blog? Deel ‘m gerust!