Over mij

Mijn naam is Nieske van der Stoop. Ik ben getrouwd met Stephan en trotse mama van Tijn (2014) en Huib (2017). Samen vormen wij een liefdevol, temperamentvol, ondernemend en ietwat chaotisch gezin. Al veertien jaar werk ik met veel plezier in het basisonderwijs. Ik vind het een feestje om met kinderen te werken en ze een stapje verder te helpen in hun ontwikkeling. Daarbij heb ik ervaren hoe belangrijk een liefdevolle en stabiele thuissituatie is voor de ontwikkeling van een kind. En dat begint bij een papa en een mama die lekker in hun vel zitten!

Dat ik moeder wilde worden, dat was zeker! Samen avonturen beleven en mijn kinderen een warm en liefdevol thuis bieden, dat was mijn droom. Tijdens mijn zwangerschap keek ik al uit naar het knuffelen met mijn baby en het maken van lange wandelingen achter de kinderwagen. Dat leek me heerlijk rustig na een druk jaar op mijn werk in combinatie met mijn zwangerschap en het afstuderen voor mijn Master Pedagogiek. ’s Nachts knuffelen met mijn baby leek mij een stuk relaxter dan ’s nachts aan mijn scriptie werken. Toen Tijn was geboren was ik trots en stapelverliefd! Maar het leventje met een baby was niet zo ontspannen als ik me had voorgesteld. We hadden een moeilijke start met een klein, temperamentvol mannetje dat heel veel huilde en die de wandelingen met de kinderwagen een stuk minder kon waarderen dan zijn moeder. Een moeder die zich onzeker, gestrest en opgesloten voelde en een vader die al die tranen thuis het liefste ontvluchtte in de kroeg of op het sportveld.

 

De dromen en plannen kwamen terug en daarmee ook de bubbels in mijn buik, ik begon weer te bruisen!


Ik cijferde mezelf weg voor ons gezin en van al mijn bruisende plannen was niet veel meer over. Ik was niet de persoon en de mama van wie ik wist dat ik het was. Bij mijn medemama’s leek alles van een leien dakje te gaan. Met slapende baby’s in kinderwagens, lief spelend op een boxkleed, uiteten in een restaurant en helemaal op een roze wolk. Dat wilde ik ook maar de tips en adviezen van mijn medemama’s bleken voor mij niet te werken. Ik wist dat ik een lieve, gekke en enthousiaste moeder was alleen kon ik haar even niet vinden. En dus ging ik op zoek naar die vrolijke moeder en oja, ook naar die vrouw vol dromen en plannen. Het was een lange zoektocht waarin ik onwijs veel over mezelf leerde. Via mijn werk was ik bij een fantastische coach gekomen. Ik leerde te kijken naar mezelf en naar wat paste bij mij en mijn

gezin. De dromen en plannen kwamen terug en daarmee ook de bubbels in mijn buik, ik begon weer te bruisen! En daar startte een nieuw avontuur, mijn droom om voor mezelf te beginnen zette ik om in concrete plannen. Ik wilde andere moeders gaan helpen om lekker in hun vel te zitten en te genieten van de drukke combinatie van werk en gezin. Het begin van Bruis!

 

En ik leefde nog lang en gelukkig en er ging nooit meer iets mis in mijn gezin. Nee, natuurlijk niet! Mama zijn is elke dag weer een uitdaging, vaak fantastisch en regelmatig ook helemaal niet. Maar met bubbels in mijn buik kan ik de wereld aan en dat gun ik jou ook!


Opleidingen

  • PABO ( 2006)
  • MASTER PEDAGOGIEK (2014)
  • COACHEN EN BEGELEIDEN (2019)